‘Ik ben geen echte fashionista’

Column: 'ik ben geen echte fashionista' | The Style Contributor

Wind. Regen. Storm. Ik geloof de weersvoorspelling waarbij het gaat regenen vrijwel meteen, want die klopt altijd. Wanneer er wordt geroepen dat het zonnig wordt, ben ik wel altijd huiverig. ‘Het gaat toch veranderen’, denk ik dan.

Een stormoutfit zoeken, vind ik eigenlijk altijd makkelijk. Dus ik trek een zwarte spijkerbroek en trui (dank aan mijn broertje) uit de kast. Om de outfit af te maken, gooi ik zwarte boots eronder. Mijn groene parka lonkt naar me (denk: regenproof). Ik trek de capuchon over mijn hoofd en vlieg de deur uit. Het waait en regent een beetje. ‘Wat ben ik blij dat ik deze jas aan heb’ denk ik bij de tramhalte. Totdat ik aan de overkant een vrouw met lange blonde haren zie staan (helemaal droog en geen paraplu in zicht). Mooi en netjes gekleed, niet persé modieus, gewoon netjes. Ook in de tram kijk ik om me heen en zie ik mooie (droge) haren, hakken en rokken voorbijkomen. En daar sta ik dan. In een half natte spijkerbroek, vintage boots, de capuchon bijna over mijn hele hoofd getrokken en een doorweekt gezicht.

‘Ik ben geen echte fashionista, wie gaat er nou zo de straat op en erger nog: naar het werk?’, gaat door mijn hoofd. Terwijl ik naar mijn werkplek loop, roept een collega wat een lekkere warme jas en leuke trui ik aanheb. En toen drong het door: we vergeten allemaal wel eens dat het niet gaat om hoe je eruitziet, maar hoe jij je voelt in de kleding die jij draagt (deze gedachte dringt een paar keer in de maand door bij mij). Op regenachtige dagen vind ik het fijn om lekker warm op straat te gaan. Het is alleen een beetje jammer dat ik er dan uitzie als een sloeber.

Beeld: PEXELS

4 Comments

  • Karin zegt:

    Mooi geschreven! Ook heel herkenbaar, ik heb dat altijd als ik sneakers en jeans aandoe omdat ik veel moet lopen en fietsen, en dat zie ik later mensen in leuke jurkjes en hakken en dan vraag ik me af waarom ik nou weer voor zo’n slonzige outfit heb gekozen… Maar je hebt helemaal gelijk, ongeacht wat je aanhebt, je uitstraling is het mooiste!

  • Raquel zegt:

    Leuk geschreven stace!
    En je zag er waarschijnlijk toch leuk uit, you don’t have bad fashion days

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *